Sem Dresden Stichting

De Stichting

De Sem Dresden Stiching is in 2012 opgericht om het leven en werk van de Nederlandse componist Sem Dresden (1881-1957) beter onder de aandacht te brengen.

 

De Sem Dresden Stichting heeft als doelstelling het bevorderen van de bekendheid en herwaardering van het leven en het werk van de Nederlandse componist Sem Dresden. De stichting tracht dit te bereiken door het organiseren en ondersteunen van publicaties, lezingen, mediapresentaties, concerten en cd-opnamen betreffende Sem Dresden en zijn composities. 

 

Het bestuur van de stichting vindt het verder belangrijk dat Sem Dresden en zijn werk ook binnen de muziekwetenschap weer de aandacht krijgen die zij verdienen. De stichting kan zich daarom voorstellen dat zij wetenschappelijke artikelen (bedoeld voor vaktijdschriften en conferenties) die deze aandacht genereren zal ondersteunen, maar daarvoor zijn op dit moment nog geen concrete plannen.

 

De Sem Dresden Stichting heeft als fiscaalnummer 8514.56.236 en men kan contact met ons opnemen via  info@semdresden.org

© Sem Dresden Stichting, 2020